Йорданка Фандъкова стана почетен член на Българския форум на бизнес лидерите

Pic_1

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова стана почетен член на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) заради съществения си принос към уникалната за България организация на компании, развиващи отговорен и прозрачен бизнес. Така кметът на София се присъедини към водещата организация в сферата на корпоративната социална отговорност в България, обединяваща над 120 български и международни компании.
„За мен е изключителна чест да приветствам г-жа Фандъкова сред нас. Това е нашият начин да й благодарим за това, че споделя нашите ценности и прегръща нашите инициативи през всичките тези години”, заяви г-жа г-жа Зоя Паунова, заместник-председател на БФБЛ в началото на церемонията.

Форумът, основан през 1998 г., е платформа за насърчаване на устойчивото развитие на икономиката и обществото и с дейността си допринася за подобряване на диалога на частния и държавния сектор и за създаването на по-добри политики. „Разгръщането на многобройните ни инициативи през годините нямаше да е възможно без взаимодействието със съмишленици, с които заедно да утвърждаваме отговорните практики в бизнеса. За наше щастие в лицето на г-жа Фандъкова намерихме убеден и енергичен приятел и поддръжник на нашите инициативи”, подчерта г-жа Паунова.

Тя разказа, че сред мотивите за решението за членството на г-жа Фандъкова са подкрепата й за различни проекти на БФБЛ и личната й съпричастност към каузите на Форума. Като дългогодишен председател на журито на Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ г-жа Фандъкова допринася за нарастващата популярност на конкурса сред бизнеса. В последното, 11-то издание на Наградите по-рано тази година бяха номинирани рекорден брой социално значими проекти – общо 80, на 56 компании.

Столичният кмет от години е и патрон на Големия благотворителен бал на БФБЛ – една от емблемите на Форума, чрез която от 2008 г. досега са набрани над 155 000 лв. за подпомагане на социално значими каузи като безплатни ин витро процедури за двойки в затруднено материално положение, безплатни прегледи за рак на гърдатa, осигуряване на семейна среда и образование на българските деца. В резултат на тази подкрепа се родиха 9 здрави бебета, а над 1000 жени бяха преминаха безплатни прегледи за рак на гърдата, като 65 от тях бяха диагностицирани в ранните стадии на заболяването, което го прави лечимо. Само тазгодишното издание на Бала, на което г-жа Фандъкова присъства, набра 25 000 лв., които ще бъдат дарени за безплатни прегледи за рак на гърдата в отдалечени района на страната и за спасяване на новородени бебета от изоставяне. Освен това кметът е и патрон на Благотворителния търг на звездите, който Форумът организира вече две поредни години съвместно с фондация „Заедно в час”, като събраните общо 65 000 лв. са в полза на каузата всяко дете да получи качествено образование.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.