YouTube тества нова функция, която създава автоматизиран списък с продукти във видеоклипове

YouTube тества нова функция, която създава автоматизиран списък с продукти във видеоклипове

YouTube тества нова функция, която създава автоматизиран списък с продукти и свързани елементи във видеоклипове. Това се посочва в публикация в блога на компанията, цитирана от онлайн изданието retaildive.com.

Функцията за откриване на продукти, която ще се появи между препоръчаните видеоклипове, помага на хората да изследват повече видеоклипове и подробности за тези продукти в YouTube, посочва се в съобщението.

Всеки зрител, който гледа видеоклипове в САЩ, ще може да види тази функция, допълва се в съобщението. Не се коментира кога функцията ще е налична за останалия свят.

YouTube и други социални платформи експериментират много с различни начини да интегрират пазаруването в съдържанието през последните години. Тенденцията за пазаруване на съдържание се ускорява, тъй като потребителите прекарват по-голямата част от свободното си време вкъщи по време на пандемията.

Функцията за откриване на продукти е най-новият експеримент, който може да улесни потребителите да купуват артикули, препоръчани от любимите им инфлуенсъри.

През юни миналата година Google пусна видеореклами, през които може да се пазарува в YouTube, като включи бутон "Пазарувай сега". Бутонът отвежда зрителите директно до уебсайта на търговеца за закупуване на артикул.

С определянето на място за препоръчани продукти инфлунсърите може да не се наложи да поставят "връзка в описанието", ако функцията се разпространи широко в бъдеще.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.