"Аурубис България" ще разкрие над 100 работни места в следващите 18 месеца

"Аурубис България" ще разкрие над 100 работни места в следващите 18 месеца

Германската компания "Аурубис" разширява офиса си в София и лабораторията си в Средногорието с анализи за цялата група , като ще разкрие над 100 нови работни места в следващите 18 месеца.

Това коментира Тим Курт, изпълнителен директор на "Аурубис България", в интервю за сайта Economy.bg.

В момента в софийския офис на дружеството работят петнайсетина души. Той ще бъде преместен в друга сграда и работните места ще се увеличат до 50. Така ще бъде създаден инженерен хъб, който ще работи по проекти за цялата група и страните, в които оперира, обяснява Курт.

В лабораторията си в Средногорието дружеството ще назначи още 25 души. Анализите там ще са както за българското предприятие, така и за други заводи, допълва той.

Компанията инвестира и в производство на енергия от собствени възобновяеми източници и мерки за спестяване на енергия заради енергийната криза, посочва Тим Курт. Той припомня, че "Аурубис" въведе наскоро в експлоатация най-големия в България фотоволтаичен парк за собствени нужди.

През пролетта ще бъдат изградени още две соларни инсталации, както и четвърта през 2024 г., казва той.

Дружеството проверява и дали може да подобри работата на собствената си водноелектрическа централа, като постави нова турбина. Правят се и проучвания как допълнително да се оползотворява отпадната топлина, като се инсталира втора парна турбина. Ще се прави оценка и дали има потенциал за разработване на инсталация за вятърна енергия.

Компанията изпълнява и проект, при който подменя двигателите с ниско и средно напрежение с такива с по-висока ефективност.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.