Турска фирма планира строителство на завод в Шумен

1511272

Турска фирма има намерение да изгради завод за производство на медни проводници. Нейни представители са на обиколка в Североизточна България и Шумен е един от градовете, които биха предпочели.

Това стана ясно по време на среща на председателят на Борда на директорите Хайретин Чайджъ и ръководители на турската фирма "Sarkuysan, придружавани от Фикрет Индже в качеството му на представител на турската страна за бизнесконтакти с България с част от кметския екип на община Шумен.

"Sarkuysan" е най-големият производител на мед в Турция. В състава на консорциума има 8 предприятия. Две от тях са в САЩ и обслужват автомобилната индустрия и самолетостроенето.

"Изнасяме продукцията си в много от европейските страни, включително и в България. Една четвърт от необходимата суровина купуваме от вашата страна. Стокообменът между "Sarkuysan" и българските фирми в момента е на стойност 400 000 000 долара. Производството, което смятаме да организираме тук, ще бъде във висока степен екологично. Проучваме възможностите това да се случи във вашия град", заяви по време на срещата Хайретин Чайджъ.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.