„Палфингер” инвестира 15млн. евро у нас

палфингер

Австрийският концерн „Палфингер” обяви началото на нова дългосрочна инвестиционна програма за разширяване на производствените мощности на завода си в Червен бряг. Новата инвестиционна програма предвижда изграждане на три производствени халета, в които ще бъдат вложени още 15 млн. евро.

С увеличаването на мощностите си концернът планира да създаде над 300 нови работни места следващите пет години. Инвестирането ще стане в три фази, които ще приключат до 2019 г.

„Палфингер” е водеща австрийска група в производството на съоръжения за вдигане и товарене и платформи за достъп, намиращи приложение в различни индустрии като строителството и нефтодобива. Компанията има заводи в Австрия, Франция, Италия, България, Словения, Бразилия, САЩ, Канада, Сингапур и в други страни. Продуктите й се продават на 125 пазара по света.

В България Концернът разполага с две бази – в Червен бряг и в Тенево, специализирани в производството съответно на метални конструкции и хидравлични цилиндри. До момента в България са инвестирани около 60 млн. евро, като 40% от тях са в дълготрайни активи.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.