Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 4, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Visa започва програма за безконтактни плащания в градския транспорт

Visa започва програма за безконтактни плащания в градския транспорт

Visa обяви началото на Visa Global Transit Solutions – програма, която ще ускори използването на дебитни, кредитни и предплатени карти за закупуване на билети в градския транспорт, съобщават от компанията.

Данните на компанията показват, че повече от 40% от билетите се купуват чрез безконтактни карти или мобилни устройства, като системите и регистрират употреба на карти от повече от 100 страни.

Новата транспортна програма на Visa помага на операторите и доставчиците на технологии да добавят опцията за безконтактно разплащане в точката на продажба.

Глобалната програма включва няколко аспекта.

Първият е консултиране. Екипът на Visa Global Transit Solutions ще подкрепя внедряването на безконтактни разплащания, като предоставя насоки и практическа помощ.

Предлагане на модел. Visa създаде модел за масови трансакции в транспорта за управление на безконтактните разплащания, независимо от размера на транспортните оператори или структурата на тарифите. Моделът на Visa позволява на операторите да предлагат разнообразие от гъвкави тарифи, включително фиксирани тарифи, базирани на времето и разстоянието тарифи и мултимодални тарифи, както и функции като таксуване, концесии и възстановяване на суми при закъснения.

Инструменти и стандарти: Важна част от Visa Global Transit Solutions е разширяването на програмата Visa Ready като по този начин се включват платежните технологии, достъпни за оператори на публичен транспорт. Visa Ready for Transit дава възможност на технологичните компании да бъдат сертифицирани за Visa Ready, като дава на операторите спокойствието, че технологичното решение, което избират, отговаря на високите стандарти на Visa за сигурност.

Бъдещето на транспорта: Стремежът на Visa е да предложи цялостно потребителско преживяване, като превръща Иновационния център в Лондон в естествен епицентър на бъдещето на търговските възможности в транспорта - автомобилен, въздушен и публичен. Екипът на Visa ще се ангажира с транспортни оператори, технологични и финтех компании, за да проучи всички аспекти на пътуването на потребителите и да участва в съвместното създаване на нови преживявания по време на път.

Проучването на Visa „Градове без пари в брой: Осъзнаването на ползите от дигиталните разплащания“ показа, че дигиталните разплащания имат потенциала да намалят значително разходите, свързани с транспортните и пътните такси, налагани от общинските власти.

Проучването установява, че разходът за транспортните оператори е средно 14,5 цента от всеки събран долар в брой в сравнение със само 4,2 цента за всеки дигитален долар.

Употребата на безконтактни разплащания в световен мащаб се е увеличила значително през последните години, особено в Европа, където днес над 40% от продажбите "лице в лице" на Visa са безконтактни, сочат данни на компанията от юни 2017 г.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.