Viasat Group придобива българската компания EuroGPS

GPS

Европейският лидер в телематичните услуги Viasat Group стъпва на българския пазар. Компанията купува българското дружество EuroGPS.

Новата компания ще се казва Viasat Technology. Идеята е да се създаде синергия в областта на иновациите, R&D и производството на групата, съобщава сайтът Mediapool.bg.

Viasat има 43-годишна история в областта на продуктите и услугите в телематиката, телекомуникациите, застраховането на Интернет на нещата. Компанията разполага с над 2100 центрове за инсталация по света и 150 оператора в кол център само в Италия.

Компанията има над 2 млн. произведени, инсталирани и сервизирани GPS устройства и 10 дъщерни дружества в Европа и Южна Америка.

EuroGPS държи над 50% от българския пазар. Компанията развива самостоятелни хардуерни и софтуерни решения, които позволяват до 30% икономия на разходите за поддръжка и управление на автопарка.

Дружеството работи с над 1 000 корпоративни клиента, сред които и международни компании от секторите телекомуникации, дистрибуция и логистика, сигурност, строителство, земеделие и други.

Основната цел на сделката е превръщането на българската компания в хъб за разработка на нови технологии в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни градски транспортни системи. Предвижда се и развитието на производствен център за хардуерни решения чрез допълнителна инвестиция от Viasat и разкриване на нови работни места.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.