Италианска компания с интерес да инвестира в Плевен

investment-1

Италианска компания възнамерява да инвестира един милион лева в Плевен. Очакват се нови работни места за разширяване на производството, съобщи кметът Георг Спартански, цитиран от БНР.

1 милион лева ще бъдат вложени за закупуване на нови машини за разширяване на производството и за назначаване на още 20 работници. Италианските бизнесмени предлагат и практика на ученици от професионалните гимназии.

Според кмета Спартански, тази инвестиция показва, че Плевен не е лошо място за инвестиции. Водим срещи и с потенциални бъдещи инвеститори в Плевен, които оглеждат терени в Северозападна България за ситуиране тука на техни производства, подчертавам производства.

Надяваме се, че тези знаци, които се дават напоследък заради раздвижване на интереса на инвеститорите към Плевен, също и за разширяване на бизнес-инвестициите на местните фирми, които са тука вече на терен, български, чуждестранни, са един добър знак, казал съм го, че не е работа на кмета да прави бизнес, но задължително да отваря врата, като създава условия, добави кметът.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.