Atos предлага индустриализиран процес по тестване на внедрени SAP решения

Atos_Logo_RGB

Atos вече ще предлага на българския пазар нови услуги за управление на тестването и приемането на продукти и услуги (Testing & Acceptance Management/TAM) за SAP решения. Предлаганите услуги са в отговор на интереса към решение със съкратено тестово време и намалени разходи за проектиране и изграждане на приложения, съобщиха за медиите от компанията. TAM услугите за SAP решения покриват целия процес на управление на жизнения цикъл на SAP приложенията, включително и фазата на внедряване.

Услугата представлява индуструализация на целия процес по тестването, който иначе е много трудоемък, ресурсоемък и скъп, заяви за ENTERPRISE Павлета Тодорова, която ръководи звеното за SAP решения в българския офис на ИТ компанията. За целта специалистите са създали методология със собствени ключови показатели и фреймуърк от инструменти, които включват решения на SAP, както и HP Quality Center и други.

Когато има клиенти, при които се извършва внедряване на система за управление на бизнеса или когато в системата трябва да влиза нова фирма или нова функционалност, нови пачове на софтуер и т.н., TAM услугата се извършва автоматизирано във фонов режим.

Съществуват няколко модела, по които ще се предлага ТАМ – като „бизнес процес като услуга“, on demand, а може да бъде и единствено за валидация на внедряването, извършено от друг системен интегратор. Тоест, клиентът в случая може да бъде фирма-потребител, за която се извършва цялостен проект по внедряване на SAP решение, такава, за която Atos извършва процес по поддръжка и управление на приложенията, както и за клиенти на други интегратори, които могат да поискат само услугата тест или валидация (т.е. Quality Assurance).

TAM услугата се предлага от доста време в други държави, като дори в компанията я наричат „фабрика за тестване“. В България обаче тя има смисъл единствено за внедрявания при големи клиенти, признава Павлета Тодорова. Точно за това в компанията обмислят разработката на подобно решение за SAP Baseline например, където клиентите обикновено не могат да се заделят допълнителен ресурс за тестване преди продуктивния старт на системата.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.