Amazon обмисля отварянето на 3000 магазина без каси и касиери до 2021 г.

moneti-3-sxc

Amazon обмисля отварянето на 3000 магазина без каси и касиери до 2021 г., съобщава Блумбърг, като цитира източници, запознати с въпроса. 

Напредъкът на компанията в търговията на дребно би застрашил удобството на магазините за хранителни стоки и веригите за бързо хранене в САЩ, смятат анализатори, пише economic.bg.

В момента Amazon има три такива локации, известни като Amazon Go - в Сиатъл, където е седалището на компанията, а в понеделник предстои откриването на нов обект в Чикаго.

Автоматизираните магазини за хранителни стоки обещават, че "няма опашки, няма каси". Клиентите просто трябва да са регистрирани в приложението Amazon Go, с което сканират избраните стоки от магазина, взимат каквото искат и излизат.

Съществуващите магазини Amazon Go предлагат главно готови хранителни продукти като сандвичи, салати, кисело мляко и гранулати. Amazon също експериментира с продажбата на храна на някои места.

Предполага се, че компанията планира около 10 магазина Amazon Go да бъдат отворени до края на тази година, както и 50 магазина в големи градски райони като Сан Франциско и Ню Йорк до 2019 г.

И все пак препятствията при отварянето на толкова много обекти Amazon Go ще бъдат разходите, свързани с такива грандиозни планове за разширяване. Оборудването на самите магазини също е доста скъпа инвестиция. Според запознати източници, цитирани от Блумбърг, за първия магазин Amazon Go в центъра на Сиатъл са изразходени повече от 1 милион долара за хардуер.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.