Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 28, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Фермери ще получават финансиране за консултантски услуги

Фермери ще получават финансиране за консултантски услуги
Мария Черешева

Между 25 юни и 31 август фермери и собственици на горски стопанства ще могат да кандидатстват за получаване на консултантска помощ с европари. Финансирането е по линия на мярка 114 „Използване на консултантски услуги от фермери и собственици на гори” на Програмата за развитие на селските райони в общ размер на 12 млн. евро, уточняват от Държавен фонд „Земеделие“.

Целта на инициативата е земеделците получат професионално консултиране за това как да управляват и разиват земите си по устойчив начин според законовите изисквания. Програмата финансира 80% от допустимите разходи, като за земеделските стопани максималната сума за пълен пакет консултантски услуги е 1500 евро, а за собтсвениците на гори – 240 евро.

На 25 юни тръгва и мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. По нея могат да кандидатстват общини и НПО с проекти за изграждането или подобряването на центрове за информационни услуги и комуникационни технологии, например здравни съвети, центрове за подпомагане на бизнеса, общински услуги и др. Общият обем на разполагаемите средства е над 7.4 млн. лв., а крайният срок – 17 август.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.