"Спиди" преговаря да купи "Рапидо"

speedy

„Спиди“ АД е започнала преговори за придобиване на 100% от дяловете на „Рапидо Експрес енд логистикс“ ООД, съобщават от публичното дружество. Цената по сделката ще бъде в диапазона от 6 до 12 млн. евро, като сумата ще бъде изплащана в продължение на тридесет месеца. Крайната сума ще зависи от конкретните финансови резултати на "Рапидо", пише investor.bg.

Окончателното сключване на сделката ще може да се реализира след получаване на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията и при изпълнение на всички необходими условия, поясняват от „Спиди“ АД. Придобиването ще увеличи пазарния дял на дружеството и ще му даде възможност да засили позициите си по предоставяне на услуги на онлайн търговци.

През миналата година общите приходи на "Рапидо" възлизат на 18,2 млн. лв.

След финализиране на сделката от „Спиди“ АД предвиждат сегашното ръководство на придобиваната компания да бъде запазено за най-малко три години. "Рапидо" ще продължи да работи като дъщерно дружество на „Спиди“ АД с фокус върху електронната търговия, възползвайки се максимално от капацитета на логистичната мрежа на компанията си майка в страната и региона.

 

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.