Рибното предприятие „Алекс Фиш” внедри български бизнес софтуер

fish-market-1433484-m

Компанията за производство и търговия на рибни изделия и морски деликатеси „Алекс Фиш“ завърши внедряването на българската система за управление на бизнеса EnterpriseOne, разработена от ERP.BG, съобщиха от фирмата-внедрител.

„Алекс Фиш“, която разполага с производствена база за над 4 млн. лв.,  дистрибутира продуктите си в цялата страна, както и в Гърция. Компанията развива и собствена национална мрежа от търговски обекти. Именно бързото разрастване през последните години води до необходимостта от инвестиция в софтуерно решение с цел подобряване организацията на работа и повишаване на нейната ефективност, обясняват  от фирмата.

След преглед на различни решения, дружеството се спира на изданието EnterpriseOne Small Business на ERP.BG, предназначено за малки и средни фирми. В Алекс Фиш са внедрени модулите „Клиенти“, „Логистика“, „Производство“, „Финанси“ и „Обединени комуникации“.

В резултат на реализацията на проекта

са оптимизирани процесите по планиране на складовите наличности и снабдяването, както и контролът на това звено. Управлението на склада на компанията вече се извършва на базата на клиентските поръчки, което позволява следене на потребностите директно от поръчките за продажби.

Вграденият модул „Обединени комуникации“ е с интегрирана телефонна централа, която е свързана с EnterpriseOne и при позвъняване на клиент дава възможност на търговците за бърз достъп до „Журнал на клиента“. Така още докато тече разговорът, те могат да видят всичките му досегашни поръчки, издадените му фактури и получените плащания, текущите задължения и просрочените вземания.

Друго голямо предимство на решението е, че онлайн магазинът на компанията е интегриран с ERP системата. Така в реално време се извлича информация за наличностите, клиентите могат да проверяват кой продукт е в наличност и да извършват поръчки директно през електронния магазин, а служителите да ги обработват направо през ERP решението. Прехвърлянето на информацията между системата и онлайн магазина се осъществява автоматизирано, което спестява много време на екипа.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.