Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 5, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Още една банка ще кредитира агропроекти по Гаранционния фонд

Още една банка ще кредитира агропроекти по Гаранционния фонд
ENTERPRISE

Националният гаранционен Фонд /НГФ/ и Банка Пиерос и подписаха споразумение за гарантиране на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони, съобщи Агрозона. Финансовата институция ще отпуска кредити за изпълнение на проекти по три мерки на земеделската програма - мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите” и 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”.

Кредитите ще бъдат подсигурени с гаранции от НГФ, които ще покриват до 80% от риска по тях. Банката ще отговаря на изискванията на фонда да одобрява заемите в 10-дневен срок след получено искане от клиента и представяне на всички необходими документи, при годишна лихва до 9 процента и няма да начислява такси и комисионни за администриране и управление.

Пиреос беше избрана да оперира със средства по линия на Гаранциониия фонд още през януари, след провеждането на първата открита процедура по ЗОП, в която участваха 17 финансови институции. Тогава споразумения с фонда, администриран от Българската банка за развитие (ББР), подписаха седем други банки - Банка ДСК, Пощенска банка, ОББ, Райфайзенбанк, СИБанк, ЦКБ и Българо-американска кредитна банка.

 

 

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.