Кандидатстване с един формуляр предвиждат за проектите по „Конкурентоспособност”

calc1_

Икономическото министерство работи по опростяване на правилата за кандидатстване и разплащане по оперативна програма „Конкурентоспособност”. Това съобщи ресорният министър Делян Добрев на среща с представители на Българския форум на бизнес лидерите, цитиран от БТА.

По отношение на разплащанията с бенефициентите, Добрев обясни, че те ще бъдат ускорени чрез упълномощаване на регионалните звена да верифицират по-малките суми под определен праг, за който предстои да бъде фиксиран. Така централната администрация ще може да се концентрира върху големите задачи, които има, каза още той.

В момента министерството работи и по максималното съкращаване на всички необходими документи за подаване на проекти. „Фирмите са регистрирани в търговския  регистър, комисията може да получи информация от регистъра и,  грубо казано, да може да се кандидатства само с една  апликационна форма”, уточни министърът. Пълният обем на документацията, включително и декларациите за държавна помощ, ще се изисква от кандидата, ако вече е бил одобрен.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.