Започва новото издание на стартъп състезанието 3Challenge

3Challenge2

Новият сезон на състезанието за стартиращи предприемачи 3Challenge вече е факт. Това научи Enterprise.bg от Радослав Георгиев, председател на клуба по предприемачество Start It Smart, който е организатор на проявата. Другата новина е, че за разлика от предишните издания на състезанието, които продължаваха една година, занапред то вече ще продължава по шест месеца. Това означава, че вече ще се провеждат по две състезания на година, което ще увеличи броя на стартъпите, които ще могат да се възползват от участието си в тях.

3Challenge2

3Challenge е надпревара за млади предприемачи, разделена на три кръга - Idea, Seed и Grow. През всеки от етапите участниците се оценяват и се определят по няколко победителя (първоначално девет, в последствие - три и накрая - един), които продължават към следващия кръг. По време на своето участие предприемаческите екипи получават менторство, обучение и инфраструктура, за да могат да стартират своите компании, както и не малко популярност.

В 3Challenge участват съвсем реални стартиращи фирми и много от тях, дори и отпаднали в първите два кръга, са посочвали, че се чувстват победители, заради менторството и подкрепата, която са получили. Журито на състезанието включва представители на двата инвестиционни фонда LAUNCHub и Eleven, а председател е Георги Шарков, ръководител на Европейски софтуерен институт България и знакова фигура в развитието на българския софтуерен бранш.

Повече информация е достъпна на адрес http://www.3challenge.com/apply/, на който се извършва и кандидатстването.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.