Една от десет фирми разполага с достатъчно подготвени технологични кадри

seminar

Студенти и ИТ специалисти ще имат възможността да се включат в нови учебни програми за придобиване на модерни технологии и подговка за професиите на бъдещето. Дейностите, които ще бъдат подпомогнати от технологичния гигант IBM, включват нови обучителни курсове, ресурси за ИТ специалисти, специализирани материали за преподаватели и разширени програми за ангажиране на студентите с реални бизнес казуси.

От IBM уточниха днес, че по този начин целят да спомогнат за намаляването на значимите пропуски по отношение на технологичните умения,  очертани в годишния доклад на компанията за технологичните тенденции през 2012 г. Според проучването, изготвено от IBM Center for Applied Insights, едва 1 от всеки 10 организации разполагат с уменията, необходими за ефективно прилагане на технологии като бизнес анализ, мобилни изчисления, облачни изчисления и социален бизнес. В допълнение към това, почти половината от анкетираните преподаватели и студенти смятат, че тяхната учебна институция не е способна да отговори адекватно на нарастващото търсене на съвременни технологични умения.

Докладът показва още, че за момента кибер сигурността остава пречка за прилагането на модерните технологии, но в същото време отваря ниша за генериране на все повече работни места в бъдеще. Ето защо технологичната компания ще разшири своята академична инициатива с информация за предизвикателствата в сферата на сигурността, пред които са изправени компаниите, както и тенденциите в тази област.

В допълнение към кибер сигурността компанията предоставя на участниците в обученията и достъп до софтуер и обучителни материали в сферата на управлението и анализа на големи обеми от данни, търговията и мобилните изчисления.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.