До 1 млрд. лв. за МСП през 2012 г. обеща министър Добрев

moneymoney

На малките и средни предприятия ще бъдат осигурени между 800 млн. и 1 млрд. лв. по линия на оперативна програма „Конкурентоспособност”. Това обеща новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев веднага след като положи клетва в парламента. Номинацията на бившия зам.-министър, който зае мястото на подалия оставка Трайчо Трайков, получи одобрението на 119 депутати, докато 42-ма се обявиха против.

По думите на Добрев, през първото тримесечие на тази година на бизнеса са били разплатени около 29 млн. лв. по програмата. Той обаче е уверен, че този процес може да се ускори, като се съкратят процедурите и сроковете за разплащане и се опрости механизмът на кандидатстване, за да се използват средствата в пълния им мащаб.

Новият министър подчерта още, икономическото ведомство ще направи всичко възможно, за да подкрепи малките и средни предприятия, които са гръбнакът на българската икономика. Според него икономиката ни не е в рецесия, а дори бележи ръст, който обаче не се усеща от хората.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.