Доброволческа организация създаде нова уеб платформаза професионално ориентиране

photoWishBOX

Екипът на доброволческата инициативаWishBOX  представи нова уеб платформа за академично и професионално ориентиране на ученици в горен курс и студенти. Мотивиран от задълбочаващия се проблем с младежката безработица, проектът цели да свърже нуждите на бизнеса и подготовката на младежите за тях, като им предоставя информация, мотивация и вдъхновение за професионалното им развитие, съобщиха създателите на сайта.

Платформата WishBOX.org включва няколко отделни компонента – видео, блог, личен профил и месечно предизвикателство.

Видео секцията хоства видео интервюта с успели българи от различни професионални сфери. Част от менторите, включили се в проекта са Милин Джавалиев (управител на Saatchi&Saatchi), Петър Тодоров (регионален мениджър на Cisco Systems), Дарина Пенева (управляващ  партньор в Stanton Chase).

През изминалата година екипът на WishBOX, с подкрепата на сдружение Тук-Там и VIVACOM издаде Пътеводител за професионално ориентиране - помагало за учители, ученици, треньори и партньори. Пътеводителят е подходящ наръчник за Свободно избираем предмет (СИП) в областта професионално ориентиране в горен курс, и е достъпен безплатно на новата платформа

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.