Американски клиент на българския център за данни Daticum е избран в Топ 10 на най-иновативните компании в спорта

snimka-Daticum-data-center

Американската компанията Synergy Sports, която обработва и съхранява своите данни в дейта център Датикум, е избрана на девето място в класацията на Fast Company „Топ 10 на най-иновативните компании в света на спорта“. SynergySports, която е клиент на Датикум от 2009 г., определи българския център за данни като ключова част от успеха си. Компанията предоставя професионални баскетболни анализи и статистики за отбори и играчи както от Националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA), така и от целия свят. Платформата на Synergy Sports е най-известният източник за информация в тази сфера, използва се от хиляди университетски и професионални треньори по целия свят, както и от някои от най-големите звезди в NBA.

„Ние сме горди с това, че сме избрани за деветата най-иновативна компания в света на спорта. Сигурно е, че нямаше да успеем да постигнем това без професионалните услуги, предлагани от Датикум” - посочва Нилс Лаар, съосновател и главен технически директор на Synergy Sports - „Synergy е клиент на Daticum вече четири години и дейта центърът винаги е бил смятан за част от екипа ни. Взаимоотношенията ни с тях са страхотни и те определено имат голяма роля за нашия успех.“

Американската компания съхранява в Датикум цялото си специфично оборудване и системи, обслужващи дейността й в Европа. Освен че разположението на дейта центъра е подходящо за по-оптималното разпространение на услугите на SynergySports, за избора на Датикум е повлиял и фактът, че висококачествените професионални услуги, предоставяни от дейта центъра, отговарят напълно на високите стандарти, поставени от американската фирма. Техническите експерти на Датикум имат дългогодишен опит с различен набор от ИТ архитектури, софтуерни технологии и решения, осигурявайки по този начин цялостни управляеми хостинг услуги с висока добавена стойност.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.