Paysafe придобива германската финтех компания viafinte

Paysafe придобива германската финтех компания viafinte

Платформата за специализирани разплащания Paysafe придобива германската финтех компания viafintech с изцяло парична трансакция, съобщават от Paysafe.

viafintech, известна още с марките Barzahlen/viacash и viacash, предлага най-голямата независима платежна инфраструктура в страните от DACH региона (Германия, Австрия и Швейцария), което я превръща в популярна алтернатива на традиционната банкова структура.

За Paysafe тази сделка не само увеличава възможностите за растеж в Германия, критичен пазар за нейните международни търговци, но също така създава възможности за генериране на приходи от кръстосана продажба, като предлага на своите търговци по целия свят алтернативни решения за банкиране и разплащания чрез viafintech.

viafintech е основана през 2011 г. и предоставя възможност за интеграция с приложения за дигитално банкиране, за да предложи иновативна концепция за "мобилен банкомат". Тя позволява на потребителите да правят депозити или да теглят пари в брой от своите дигитални банкови сметки в най-близкия магазин, като използват баркод.

Услугите, които предлага viafintech се използват широко за плащания на сметки и изплащане на кредити, както и за онлайн пазаруване, подкрепяйки милиони потребители в региона, които нямат банкови сметки или предпочитат високо ниво на сигурност при използване на онлайн кешови услуги.

Тя оперира чрез мрежа от 20 000 точки за продажба с над 20 известни партньора в ритейл индустрията. Също така има и добре развити взаимоотношения в банковата индустрия, плащанията на сметки и електронната търговия.

Като част от сделката, екипът на viafintech, включително управляващите директори - Себастиан Зайферт, Ахим Бонш и Андреас Велер, ще се присъединят към екипа за онлайн кешови услуги и решения за отворено банкиране в Paysafe, който се ръководи от изпълнителния директор на Paysafe eCash Удо Мюлер.

Paysafe осъществи и редица сделки в Латинска Америка, сред които придобиването на PagoEfectivo и SafetyPay. 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.