Как електронните спортове и гейминга масовизират криптовалутите?

Как електронните спортове и гейминга масовизират криптовалутите?

Откакто PayPal обяви в края на миналата година, че навлиза в криптовалутите, инвестициите наводняват пазара. По-конкретно, цената на биткойна скочи силно, което доведе до много спекулации относно преминаването на криптовалутите в масова употреба.

Това обаче се е случвало и преди. Предишният рекорд на биткойн доведе до внезапен прилив на интерес, който се охлади в дългата "крипто зима" на 2018 г., пише онлайн изданието entrepreneur.com.

Ако криптовалутите и технологията блокчейн, която ги подкрепя, някога се масовизират, тогава реалната полезност, комбинирана с убедително потребителско изживяване, е по-вероятно да катализира това. Разглеждайки последните новинарски тенденции, съчетани с макросъбитията от 2020 г., понастоящем онлайн спортът и игрите изглеждат един от най-горещите билети за масовизация на криптовалутите.

Поради липсата на реални събития в последната година електронният спорт се сви малко, но като цяло се очаква да нарасне с над 50 процента през следващите три години, достигайки 1,6 млрд. долара. Анализаторите в крипто сектора вече смятат, че има огромен потенциал да се възползват от този пазар, като фирмата за дигитални изследвания Messari прогнозира масово внедряване на блокчейн технология. Демографията на пазара се вписва добре в този сценарий - предимно мъже, на възраст между 18 и 34 години и базирани в икономически развити страни.

Крипто предприемачите се възползват от електронните спортове

Според някои от последните новини предприемачите в сферите на блокчейн и елекетронните спортове се стремят да се възползват от възможността за сближаване на пазарите. Например наскоро беше стартирана криптовалутата SUSIE. Нейните последователи могат да я използват, за да закупят достъп до частни чатове на Discord и публикации в социалните й канали.

Отделно съществуваща група от 30 геймъри и инфлуенсъри създадоха собствена криптовалута на платформата Rally. FirstBlood Technologies управлява онлайн конкурентна игрална платформа, използваща базиран на блокчейн протокол. Той използва свой собствен токен, но наскоро обяви интеграция с MakerDAO, за да включи в своите игри криптовалутата DAI стейбълкойн.

Състезателите ще могат да участват в турнири с помощта на DAI и да спечелят стейбълкойн в поредица от събития, които ще се провеждат през следващите месеци. Това е интригуващо развитие, тъй като създава връзка между електронните спортове и децентрализираното финансиране.

Криптогейминг

Отвъд електронните спортове блокчейн и по-широката сфера на игрите предоставят на предприемачите по-нататъшно навлизане в масовото приемане на криптовалутите. Игрите са един от малкото сектори, които са се възползвали от пандемията през 2020 г., тъй като хората търсят нови начини да се забавляват у дома.

Една тенденция, която определено ще избуи, са незаменимите токени (NFT), които позволяват на блокчейн иноваторите да издават уникални цифрови активи с уникални атрибути. Това е функция, която се поддава особено добре на игрите, тъй като означава, че потребителите могат да придобиват ценни активи в играта, които се съхраняват сигурно в блокчейн.

В началото на ноември се появиха и множество съобщения за игри, базирани на NFT.

Друг блокчейн проект за игри, Enjin, обяви чрез Twitter, че си партнира с канадската фирма Skymarch забавление, за да разработи още три NFT-базирани игри.

Цифровите домашни любимци имат трайна привлекателност

Дългогодишните крипто ентусиасти ще си спомнят, че за първи път NFT стана популярен през 2017 г., когато лудостта за цифровите котки започна да претоварва блокчейна Ethereum. Изглежда, че има постоянен ентусиазъм за цифрови домашни любимци, тъй като Axie Infinity се превърна в едно от най-използваните децентрализирани приложения в екосистемата Ethereum. Axie Infinity позволява на потребителите да развъждат и да се борят със собствените си цифрови същества.

Проектът наскоро потвърди, че си партнира с блокчейн гиганта Chainlink за децентрализирана услуга, за да оцени по-точно активите, търгувани на родния пазар.

При този бърз темп на развитие е очевидно, че сближаването на блокчейн и криптовалутите с електронния спорт и игрите предоставя много възможности за потребители, иноватори и утвърдени играчи в пространството. Дори ако текущото рали на биткойна приключи, блокчейнът и игрите са сегмент, който определено си струва да се наблюдава през следващите месеци и години.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.