Осем съвета как да изберем качествен хостинг за своя бизнес

ipad-820272_1280

 

През последните месеци се наблюдава устойчиво увеличаване на новите онлайн проекти и миграция на традиционни бизнеси към интернет. Интересът към изграждане на сайтове от всякакъв тип се увеличава и това поставя акцент върху един елемент, който е в основата на всеки дигитален проект – качественият и надежден хостинг. Именно това е факторът, който може да гарантира безпроблемната работа на сайта, бързият достъп до него и съответно – до предлаганите от неговия собственик продукти и услуги. По дефиниция хостингът представлява мястото, на което се съхранява уебсайтът. Това обхваща сървъра и неговите параметри, операционна система, контролен панел, както и инструментите и технологиите, с които ще разполага собственикът на сайта. Друг важен аспект на хостинг услугата включва поддръжка, мониторинг и обслужване, които са от важно значение за безпроблемното функциониране на всеки уебсайт.

 

Изборът на хостинг услуги на пазара е голям, но не всички съответстват на специфичните нужди на даден онлайн проект. За да улесни собствениците на онлайн бизнес, най-голямата хостинг компания СуперХостинг.БГ публикува набор от съвети какво да имаме предвид и как да изберем качествена и надеждна услуга.

 

Денонощна поддръжка и клиентско обслужване на високо ниво

 

При избора на хостинг партньор е важно да се вземе под внимание дали той предлага качествено клиентско обслужване и денонощна поддръжка. Независимо дали става въпрос за забравена парола, или просто за необходимост от допълнително техническо съдействие  - онлайн предприемачите е добре да могат да разчитат на избрания от тях партньор по всяко време. При контакта си с него е важно да усещат разбиране, подкрепа и желание за съдействие.

 

Надеждна защита и сигурност

 

Уебсайтовете и фирмените пощи все по-често стават обекти на злонамерени хакерски атаки и спам. Добрият хостинг партньор прави всичко възможно да предотврати тези опити за неоторизиран достъп и да защити уебсайтовете на своите клиенти. СуперХостинг.БГ например предлага цялостна защита против хакерски атаки, както и DDoS защита, имейл защита против Bad Forwarders, премиум защита от SPAM и вируси, широк избор от SSL (TLS) сертификати, както и поддръжка на TLS 1.3 протокол на ниво сървъри.

 

Скорост на зареждане

 

Хостингът е един от основните фактори, определящи бързината и скоростта на зареждане на уеб сайтовете. Добрите резултати по този параметър се постигат чрез all SSD за цялата хостинг инфраструктура, кеширащи технологии и ускорители - Memcached, Redis, SuperCache, OPCache, поддръжка на най-новите PHP версии, както и непрекъснато обновяване на текущия софтуер и хардуер, за които добрият хостинг партньор има ангажимента да се погрижи.

 

Подходящи параметри и характеристики

 

При избора на хостинг услуга е важно да се вземат под внимание неговите параметри и характеристики. В идеалния случай те трябва да съответстват на целите на съответния онлайн проект. В зависимост от плановете за развитие на бизнеса, е необходимо да се избере хостинг план с подходящо дисково пространство, процесорно време, оперативна памет (RAM), трафик, брой файлове и директории (Inodes), както и брой пощенски кутии и поддомейни. При развитието на проекта е възможно тези параметри да се променят и надграждат в бъдеще.

 

Непрекъсваемост на услугата

 

Всеки собственик на онлайн магазин иска да има много посещения и поръчки. Затова особено в период на промоции и кампании е важно сайтът да не блокира и да не прекъсва. Това може да се гарантира от качествена хостинг платформа, при която времето за профилактика е сведено до минимум. Важно е също да бъде избрана подходяща услуга, която може да поеме и сериозни увеличения на трафика по време на кампании.

 

Backup и възстановяване на архив

 

Професионално поддържаният уебсайт включва периодично създаване на Backup и възможност за възстановяване на архив. Наличието на резервни копия прави възможно връщането на състоянието на уебсайта в определен минал период, в случай че това е необходимо.

 

Възможност за създаване на професионални пощи

 

Комуникацията с партньори и клиенти през собствена фирмена поща е един от първите признаци за нивото на професионализъм в съответната компания. Този начин на комуникация е не само по-представителен, а и по-добър по отношение на сигурността. Затова сериозните хостинг компании предлагат на своите клиенти възможността да създават неограничен брой професионални пощи през своя акаунт.

 

Онлайн инструменти за развитие на бизнеса

 

Качествената хостинг услуга предлага различни онлайн инструменти, които могат да помогнат на много бизнеси да се развият. СуперХостинг.БГ например предлага уникални разработки като плъгините WordPress Manager, Backup Manager, SuperCache Manager, PHP Manager, опции за лесно управление на Redis, Memcached, както и безброй приложенията, които могат да се инсталират със Softaculous.

 

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.