Лидер в автомобилния бранш управлява бизнеса си с водещо ERP решение

Microsoft-Dynamics-365-Business-Central-1

Силвър Стар Моторс ЕАД се довери на българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България за реализирането на мащабен проект по внедряване на ERP решението Microsoft Dynamics 365 Business Central

 

Силвър Стар Моторс ЕАД - генералният представител на световноизвестния автомобилен концерн Даймлер АГ за България – избра българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България за своя партньор при внедряването на водещото ERP решение за бизнес управление Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Компанията предлага на българския пазар пълната гама леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси на Даймлер AГ начело с водещия бранд Mercedes-Benz, а дейността ѝ обхваща целия спектър услуги по продажба на нови и употребявани автомобили, оригинални резервни части и следпродажбено обслужване.

Бързото разрастване дейността на Силвър Стар Моторс в последните години и утвърждаването ѝ сред лидерите на автомобилния пазар у нас, доведе до решението за оптимизиране на процесите и внедряване на  интегрирана система за управление в компанията. Целта на стартиралия през 2019 г. проект беше преминаване към софтуерно решение, което да гарантира нужната на компанията висока степен на автоматизация на дейностите по управление на счетоводство и финанси; да осигури стандартизиране на бизнес процесите и единен поглед към цялостното функциониране на компанията.

Изборът на Силвър Стар Моторс се спря върху ERP решението Dynamics 365 Business Central, доказало се като гъвкава и лесна за използване система. Дългогодишният опит и репутацията на коректен и надежден внедрител превърнаха Тим ВИЖЪН България в предпочитания партньор за реализация на този проект.

Сред предизвикателствата в рамките на проекта беше внедряването на избраната система за управление паралелно в четири различни дружества от групата на Силвър Стар Моторс. Бяха обхванати всички дейности, свързани с финансовия мениджмънт на компаниите, бюджетиране, управление на вземания и задължения, както и създаването на корпоративни отчети и анализи. Основната задача на внедрената система е да работи в посока повишаване на ефективността и оптимизиране на ключови бизнес процесии.

Паралелно с внедряването на Dynamics 365 Business Central в рамките на проекта беше осъществена и цялостна интеграция на системата със специализиран софтуер за управление на дилърства, като целта е обмен на данни и работа в единна мрежа.

Успешното внедряване и използване на Microsoft Dynamics 365 Business Central помага за цялостното оптимизиране дейността на Силвър Стар Моторс и допринася за още по-интензивното развитие на компанията и затвърждаване на лидерските ѝ пазарни позиции.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.