Пет начина, по които видеото подобрява ефективността на маркетинговата стратегия за съдържание

Пет начина, по които видеото подобрява ефективността на маркетинговата стратегия за съдържание

Видеото е завладяваща, запомняща се медия, която персонализира и хуманизира бизнеса и бранда пред неговата аудитория.

Използването на видео като част от маркетинговата стратегия за съдържание позволява на потенциалните клиенти да видят предложенията на организацията или служителите в действие. Това увеличава разпознаваемостта на марката и генерира повече потенциални продажби.

Общо 92% от търговците по света смятат видеото за жизненоважна част от тяхната маркетингова стратегия, според Wyzowl.

Business.com обобщава пет начина, по които видеото да се приложи в маркетинговата стратегия на компанията.

Препратки и увеличаване на прекараното на сайта време

SEO и маркетингът на съдържанието са тясно свързани, така че всички подобрения на стратегията за SEO вероятно ще бъдат от полза за маркетинговите цели.

Когато на сайта има видеосъдържание, той може да подобри класирането си при търсене, защото се увеличава прекараното време на съответната страница. Ако една страница има високо средно прекарано време, Google разпознава, че тя съдържа ценна информация за посетителите. Това подкрепя класирането ѝ.

Когато други сайтове се свързват с чуждо съдържание, това е своеобразен вот на доверие за достоверност. Качествените препратки могат да повишат класирането при търсене.

Включването на видео в съдържанието на уебсайта става по различни начини. Най-често се вгражда линк към видео, което е предварително качено например в YouTube или друга платформа. Времето, което читателите прекарват в гледане на вграденото видео, ще се счита за време, прекарано на съответната страница.

При качването на клипа в YouTube или друга платформа е хубаво да се включи обратна връзка в описанието на видеоклипа към публикацията на сайта/блога. Това са обратни връзки без следване, но те пак са полезни за трафика.

Кратки видеоклипове за привличане на внимание

Целевите страници с висока реализация често съдържат кратки, обяснителни видеоклипове с продължителност до две минути. Те помагат на потребителите бързо да разберат стойността на офертата и как тя може да реши техните проблеми.

Обяснителните видеоклипове работят особено добре на целева страница на сайта. Пристигащите посетители могат бързо да гледат видеоклип и ако той е привлекателен, да преминат към страницата за продажби или друг раздел на сайта, към който се препращат.

Видеопрепоръки за изграждане на доверие

Видеоклипове с продължителност до 1 минута, които съдържат препоръки от доволни клиенти и партньори, укрепват успешно репутацията на организацията. Честни, достоверни и кратки препоръки от доволни клиенти и известни личности от индустрията могат значително да повлияят на имиджа на бранда и продажбите.

Според Wyzowl 77% от хората, които са гледали видеопрепоръки за дадена марка, са направили покупка след това. Общо 9 от 10 клиенти казват, че вярват повече на това, което другите клиенти казват за даден бизнес, отколкото на това, което казва самият бизнес.

За да е успешна една видеопрепоръка, тя трябва да е кратка, искрена и автентична. Генерирането на видео препоръки не е толкова лесно, колкото получаването на положителни отзиви от клиенти, но силата им гарантирано си заслужава усилията.

Увеличаване на продажбите с видеоинструкции

Според проучване на Vidyard-Aberdeen компаниите за електронна търговия, които включват видеоклипове, увеличават приходите си с 49% по-бързо от онлайн магазините без видео.

Онлайн купувачите не могат да докоснат и усетят продуктите, преди да купят, но видеото може да достави близко усещане. Кратките видеоклипове с инструкции или демонстрация на продукти/услуги са изключително подходящи и работят добре за продуктови страници за електронна търговия, сайтове за преглед на продукти и други типове съдържание за продажби.

Безплатни уебинари за генериране на нови потенциални клиенти

Генерирането на потенциални клиенти е една от основните цели на маркетинговите кампании. Уебинарите са отлични инструменти за генериране на потенциални клиенти, защото им предоставят стойност.

Според доклада за B2B Content Marketing за 2022 г. повече от 51% от B2B търговците смятат уебинарите за най-ефективната маркетингова техника за генериране на потенциални клиенти.

Уебинарите са ефективни, защото потенциалните клиенти могат директно да се ангажират с марка в реално време и да задават въпроси на момента.

Видеоклиповете работят в много маркетингови канали. Те могат да се споделят в имейл кампании, в уебсайтове, в социалните платформи. По колкото повече начини се включва видео в кампаниите на дадена организация, толкова повече ползи ще отчете тя.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.