Meta тества вмъкването на изскачащи реклами в Instagram Stories

Meta тества вмъкването на изскачащи реклами в Instagram Stories

Meta тества вмъкването на изскачащи реклами в Instagram Stories, според 404 Media.

Рекламите "изскачат" в долната част на екрана в полупрозрачен банер при гледането на истории.

В момента Meta изглежда използва пространството, за да рекламира другите си функции, а именно игрите на своята платформа за метавселена Horizon Worlds.

Новите реклами в Stories са част от по-широките усилия на Meta за разширяване на рекламните формати и наличното рекламно пространство в Instagram.

По-рано този месец Instagram по подобен начин започна да тества видеореклами без възможност за пропускане, които се показват в обикновената емисия и не могат да бъдат заобиколени, докато не изтече таймерът. Този формат увеличава вниманието към рекламата, но прекъсва изживяването на приложението и предизвика силна негативна реакция от страна на потребителите.

Изскачащите реклами в историите също предизвикват възмущение от страна на потребителите, разочаровани от рекламния тласък на Instagram. Платформата обаче едва ли ще се откаже от рекламните си планове, освен ако това не повлияе на времето, прекарано в приложението.

Времето, прекарано в Instagram, все още нараства, макар и с по-бавни темпове, отколкото през предходни години. След скок от 13,9% до 15 минути дневно през миналата година прекараното време в платформата тази година се очаква да нарасне само с 5,5% до 16 минути, според прогнозата на Emarketer.

Instagram не е единствената платформа, която увеличава рекламните натоварвания и приема реклами без възможност за пропускане. YouTube вече дръпна този лост и въпреки негативната реакция платформата вече постига резултати от това.

Видео платформата генерира 8,1 милиарда долара приходи през първото тримесечие на годината, което е с 20% повече на годишна база и рекламните импресии имат сериозен принос за това.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.