Велокс представи нова система за управление на мултимедийно съдържание в търговски вериги и заведения

multimedia2-1024x765

Българският системен интегратор Велокс представи иновативна мултимедийна платформа за управление на видео съдържанието на екрани в търговски вериги, заведения, развлекателни центрове, фитнес центрове, спа комплекси, болници, хотели и други организации, разполагащи с физически обекти. Системата Velox Media позволява цялото мултимедийно съдържание в множество магазини или заведения, намиращи се в различни физически локации, да се управлява централизирано от един офис.

„Създадохме Velox Media, защото забелязахме, че на пазара липсва решение, което да позволява лесното отдалечено управление на мултимедийно съдържание за търговски вериги. Съществуващите видео системи в хипермаркети и заведения са трудни за поддръжка и често изискват при всяка смяна на съдържанието да се изпращат носители на служителите от локалните обекти, които да извършват физически действия на място. Същевременно технологиите отдавна позволяват много по-гъвкавото управление на информацията от разстояние. Затова създадохме иновативна система, с която един администратор може централизирано да променя съдържанието, което се вижда на екраните във всички локални обекти. Това може да се случва всеки ден или по няколко пъти на ден – с каквато честота пожелае екипът на компанията“ - обяснява Николай Калчев, основател и управител на Велокс.

Платформата е базирана на мобилната операционна система Android и включва сървърна част, както и отделни клиентски устройства, които се свързват с екраните и телевизорите в търговските обекти. На тях може да се пуска както собствен видео материал, така и видеострийминг от различни уебсайтове и други услуги. Технологията е базирана на отворени стандарти и може лесно да се интегрира с различни типове мрежова архитектура и различни екранни решения. Тя е изцяло географски независима и позволява ефективното управление на съдържанието в разклонена офис мрежа, покриваща много градове.

Системата вече е работи успешно и управлява екрани в почти всички молове в България. Тя е компактна, лесна за внедряване и за поддържане. Освен това е на практика невидима за крайните потребители и посетителите на търговските обекти, за които остава единствено удоволствието от достъпа до много по-качествено мултимедийно изживяване.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.