Progress придобива екипа на OneBit Software и създава център за дигитална трансформация в България

поргрес

Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България, обяви придобиването на екипа от инженери и специалисти в областта на услугите на базираната в България компания OneBit Software. От 1 август служителите на OneBit Software стават служители на Progress. Те ще формират ядрото на новия глобален център за професионални услуги за настоящи и бъдещи клиенти на Progress Sitefinity и DigitalFactory в световен мащаб. Екипът ще бъде базиран в офиса на Progress в офия, а основателят на OneBit Ради Атанасов, който също се присъединява към Progress, ще заеме позицията старши директор „Професионални услуги“ в компанията.

Успешната дигитална трансформация е много повече от имплементиране на технологии. Тя е промяна в бизнес практиките. Екипът за професионални услуги на DigitalFactory ще предлага на клиентите необходимата бизнес и техническа поддръжка за ефективно изпълнение на техните стратегии за дигитална трансформация. Експертите от OneBit Software имат богат опит с редица технологии, сред които Microsoft SharePoint, ASP.NET, Office 365, Cloud/PaaS и много други.

Като част от придобиването основателят на OneBit Software Ради Атанасов и генералният директор Димитър Каданов се присъединяват към Progress на ръководни позиции в глобалния екип за професионални услуги на компанията. Атанасов ще бъде старши директор „Професионални услуги“ в Progress, а Каданов ще отговаря за глобалното бизнес развитие и стратегия за продажби на професионалните услуги на DigitalFactory, под ръководството на Джон Харлоу, вицепрезидент "Професионални услуги“ в Progress.

Придобиването на екипа на OneBit Software е поредният пример за ангажираността на Progress с българския пазар, след придобиването на Telerik през декември 2014 г. Тогава софийският офис стана ключов иновационен и стратегически център на Progress. Оттогава компанията разшири екипа си в България с 10% и планира да продължи да разраства екипа спрямо потребностите на местния офис. Progress наскоро анонсира и планове за строеж на нова офисна сграда, която да отговори на нуждите на бързото й разрастване в България.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.