Бизнесът ще разполага с 1,39 млрд. евро по ОП „Иновации и конкурентоспособност"

Euro_evro_money_albom_090612

Наша цел е крайният вариант на ОП „Иновации и конкурентоспособност" да отговаря на нуждите на българската икономика, ефективно подпомагайки развитието на малките и средните предприятия у нас. Това заяви служебният заместник-министър на икономиката и енергетиката Ирена Младенова, която откри четвъртото заседание на тематичната работна група за разработване на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) за новия програмен период 2014– 2020 г. В дискусията участваха и представители на бизнес организациите, научните среди и други административни структури.

В рамките на заседанието експерти на Министерството на икономиката и енергетиката представиха основните коментари на ЕК по проекта на ОП „Иновации и конкурентоспособност" и тяхното отразяване в новия вариант на програмата.

Посочено бе и финансовото разпределение по приоритетните оси на програмата. 21% от предвидените 1.39 млрд. евро по програмата ще се отделят за Приоритетна Ос 1 - "Технологично развитие и иновации".

50% са предвидени за финансиране на Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растежа на малките и средните предприятия" и над 25% за внедряване на технологии за подобряване на ресурсната ефективност и подкрепа за повишаване на енергийната ефективност по ос 3.

За подпомагане на управлението, изпълнението, мониторинга и контрола на дейностите по ОП „Иновации и конкурентоспособност" са отделени 3% от предвидените средства по програмата.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.