Завръща се интересът към луксозните имоти

luxury-property-living-room-mallorca-spain

Интересът към закупуването на лускозни имоти се завръща. При това все повече хора предпочитат да плащат в брой, а не да теглят заеми. В момента преобладаващо се търсят жилища, предимно апартаменти. Това каза пред БТА Ирена Перфанова, председател на Управителния съвет на Национално сдружение недвижими имоти (НСНИ).

Причина за интереса е по-добрата икономическа среда в Европа, която оказва положително влияние на родния пазар, коментира експертът и допълва, че вече може да говорим за пазар, който тръгва нагоре.

"Естествено, това първо се отразява в големите градове, в по-представителните региони, с по-високи ценови нива. След това ще премине и към по-малките населени места. Като цяломиналата година беше малко по-добра от началото на тази година", коментира Перфанова.

Тенденция, която се забелява в последно време обаче е, че при все повече от случаите при сделки с имоти, клиентите се опитват пренебрегнат брокера, за да не плащат комисионни. "Успоредно с това се увеличават и рисковите сделки с недвижими имоти, както и злоупотребите и несигурността с кого каква сделка се прави, кой влиза в обявеното за продан жилище", коментира Перфанова.

Българските брокери от своя страна не са далеч от своите колеги в Европа, като в някои отношения дори са по-добри. В другите страни обаче уважението към професията на брокера е много по-високо, смята Перфанова.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.