EIT Manufacturing организира конкурса RIS Leaders Competition за жени иноваторки от Централна и Източна Европа

EIT Manufacturing организира конкурса RIS Leaders Competition за жени иноваторки от Централна и Източна Европа

EIT Manufacturing, най-голямата европейска мрежа за иновации в индустрията, организира за поредна година конкурса RIS Leaders Competition.

Целта на инициативата е да отличи и подкрепи жени иноватори от страни в Централна и Източна Европа, включително България, като предоставя обучения и парични награди за създаването и развитието на модерни технологични решения за производствения сектор.

Жени предприемачи с иновативни идеи в сферата на ускорено внедряване на дигитални технологии, кръгова икономика и декарбонизация в индустрията, подобрена работна среда, индустриална трансформация и др. могат да кандидатстват до 15.07.2024 г. на уебсайта на EIT Manufacturing - RIS Leaders 2024.

Ще бъдат избрани 60 кандидати, които ще получат достъп до онлайн обучения от международни експерти в предприемаческата сфера. Шестте най-отличими дами ще бъдат поканени на официалното награждаване през ноември в Будапеща, където ще бъдат обявени и победителите.

Освен достъп до международна мрежа и обучения, дамите ще имат възможност да се състезават за награди между 5 000 и 10 000 евро.

През 2021 г., с подкрепата на "Клийнтех България" - хъб на EIT Manufacturing, две българки се наредиха в топ 3, съответно, на първо и трето място.

За повече информация и подаване на кандидатури посетете уебсайта на EIT Manufacturing - RIS Leaders 2024.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.