"Трейс Груп Холд" АД провежда среща с инвеститорите

делойт

Среща с инвеститорите провежда за поредна година "Трейс Груп Холд" АД. Тя ще се състои на 17.10.2014 г. от 11 часа в офиса на дружеството в София. На срещата се очаква да присъстват ръководството на холдинга, инвеститори, борсови  наблюдатели и журналисти от икономическите издания.
На срещата с инвеститорите от миналата година дружеството обяви, че има смесена компания за участие в проектите за метрото в Доха, Катар и железопътната инфраструктура в страната. От „Трейс Груп Холд” АД очакваха да стартират съвместни проекти там.
Според дружеството кризата е оказала предимство за компанията, защото тя е направила равносметка на поставените цели и е извършила промени в структурата на управление на проектите си така, че да постигне максимална икономическа ефективност в работата.
На 30.09.2014 г. Съветът на директорите на „Трейс Груп Холд” АД взе решение за започване на следваща процедура по обратно изкупуване на собствени акции от капитала на дружеството.
Ще бъдат изкупени до 0.41 % от капитала или до 100 000 броя акции. Изкупуването започва на 06.10.2014 г. Минималната цена на обратно  изкупуване е 5 лв., а максимална цена е 9 лв.
„Капман”  АД е посредникът, на който ще бъде дадена поръчка за изкупуването.
Предишното обратно изкупуване на „Трейс Груп Холд” АД започна на 05.09.2012 г., като тогава цените бяха между 2.5 лв. и 5 лв. за брой.
На 29.09.2014 г. в Агенцията по вписванията на Сърбия бяха вписани промени в правния статут и представителството на пътно-строителното предприятие ПЗП-Ниш, което „Трейс Груп Холд” АД придоби в края на август. Новото наименование на дружеството е Trace PZP Nis AD Nis/Трейс ПЗП Ниш АД.
Мажоритарен собственик в „Трейс Груп Холд” АД е Николай Михайлов, който държи 80.56% от капитала. Малък дял от 9% е притежание на „Галини – Н” ЕООД. Останалите акции са собственост на по-малки инвесттори.
Акциите на „Трейс Груп Холд” АД участват при изчисляването на индексите BGTR 30 и BGBX40. Последната сделка с тях е от петък, на цена 6.554 лв. за брой. За година назад тези акции са се покачили със 77.14%, а от началото на годината са нагоре с 65.01%. Пазарната капитализация на „Трейс Груп Холд” АД е 158 606 800 лв.

 

Автор: Анна Брандийска

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.