Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 4, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Отвaрят 11 мерки на програмата за селските райони през 2013 г.

Отвaрят 11 мерки на програмата за селските райони през 2013 г.
ENTERPRISE

През 2013 г. фермери ще могат да подават своите проекти по общо 11 мерки на Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”.

Според прогнозния график, публикуван на страниците на управляващите институции, кандидатите за млади фермери по мярка 112 могат да подават заявления от 27 май до 14 юни. Фермерите и собствениците на гори по 114-а мярка могат да подават предложенията си от 22 април до 17 май. По най-популярната мярка 121 - за модернизация на земеделските стопанства - ще се кандидатства от 20 май до 14 юни.

Най-дълъг срок за прием е определен за мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите“ - от 22 април до 16 август. За добавяне на стойност към земеделски и горски продукти ще се кандидатства от 1 до 26 юли. Последната мярка от ос 1, по която ще има прием, е 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране“. Съгласно графика се предвижда по мярката да се приемат заявления от 10 юни до 6 септември.

В периода от 6 до 31 май ще има прием по мерки 311 и 312 – за разнообразяване към неземеделски дейности и създаване на микропредприятия. От управляващият орган обаче предупреждават, че тази година няма да се допускат проекти за производството и продажбата на енергия от ВЕИ и по-специално за инвестиции в изграждане на фотоволтаични електроцентрали.

От 8 юли до 2 август ще се кандидатства за насърчаване на туристически дейности по мярка 313 и по двете общински мерки - 321 и 322.

След допълнителни анализи ще се определят конкретните дати и бюджети за всеки прием и кои ще са приоритетните дейности, уточниха още от земеделското ведомство.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.