Румънски дистрибутор на стоматологични продукти купува най-големият зъболекарски дистрибутор в България Dentatechnica

Румънски дистрибутор на стоматологични продукти купува най-големият зъболекарски дистрибутор в България Dentatechnica

Българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) съобщава, че румънският дистрибутор на стоматологични здравни продукти Dentotal Group Holding Limited иска да придобие базираната в София компания Dentatechnica.

Според уведомление, подадено до КЗК, се очаква сделката потенциално да засегне българския пазар за дистрибуция на стоматологично здравно оборудване и консумативи, казва се в съобщение на антимонополния орган, цитирано от SeeNews.

Заинтересованите страни имат срок до 27 септември да подадат в КЗК своите изявления относно сделката.

Dentotal, подкрепен от активния в Централна Европа инвеститор на частен капитал Abris Capital Partners, е подписал обвързващо споразумение за придобиване на Dentatechnica, съобщава Abris миналия месец.

Споразумението е обусловено от осигуряване на разрешение от съответните антитръстови органи, каза тогава Abris Capital. Цената на сделката не се оповестява.

"Тази транзакция бележи нашето навлизане на българския пазар - пазар, който анализираме от известно време. Това придобиване е чудесна отправна точка за нашата стратегия за покупка и изграждане в сектора на стоматологичното разпространение и ясен пример за нашия план за създаване на регионален лидер на този пазар", коментира партньорът на Abris Capital Partners и ръководител за Румъния Адриан Станкулеску.

Dentotal, основана през 1994 г., има повече от 12 000 клиенти - стоматологични клиники и лаборатории в Румъния.

Основана през 1991 г., Dentatechnica е най-големият зъболекарски дистрибутор в България с пълно портфолио от стоматологично оборудване и консумативи и национално покритие. Компанията доставя продукти в повече от 3000 дентални клиники и лаборатории в цялата страна.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.