Германската компания Vіllеrоу & Восh се споразумя за придобиването на Іdеаl Ѕtаndаrd Grоuр

Германската компания Vіllеrоу & Восh се споразумя за придобиването на Іdеаl Ѕtаndаrd Grоuр

Германската компания Vіllеrоу & Восh е пoдпиcaла oбвъpзвaщo cпopaзyмeниe зa пpидoбивaнe нa пpoизвoдcтвeнитe ĸoмпaнии нa Іdеаl Ѕtаndаrd Grоuр, cъoбщават от "Идеал Стандарт-Видима" АД на сайта на компанията.

"Идеал Стандарт-Видима" АД е част от групата Іdеаl Ѕtаndаrd.

Vіllеrоу & Восh ще финансира сделката с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на приблизително 250 милиона евро, посочва се в публикацията.

Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи по конкуренцията. Предвижда се и обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, емитирана от Ideal Standard International S.A., тъй като облигациите не са част от трансакцията.

Deutsche Bank AG е финансов съветник, а White & Case е правен съветник на Ideal Standard.

В резултат на сливането оборотът на Villeroy & Boch в сектор бани и уелнес ще се удвои до 1.4 млрд. евро. Заедно с бизнеса за хранене и лайфстайл той може да достигне 1.7 млрд. евро (995 млн. евро през 2022 г.) като цяло за групата.

Българското дружество е реализирало продажби за малко под 500 млн. лева през 2022 г., показва отчетът му, публикуван в Търговския регистър. Компанията обаче отчита 9 млн. лева загуба.

Сделката между Vіllеrоу & Восh и Іdеаl Ѕtаndаrd Grоuр се осъществява от втори опит. Първите преговори се проведоха през 2021 г., но до споразумение за сделка тогава не се стигна. Според Money.bg сделката е пропаднала заради спор за оценката на активите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.