Световната фасилити мениджмънт индустрия генерира малко над 1 млрд. евро

real-estate-office-Pixabay

Световната фасилити мениджмънт индустрия генерира малко над 1 млрд. евро, показват данни на световната организация Глобал ФМ, която обединява повече от 65 хил. фирми и оганизациии, в които работят над 2,5 млн. Професионалисти, съобщават от Българската фасилити мениджмънт асоциация.

Данните са изнесени по повод Световния фасилити мениджмънт ден – 16 май.

През последните седмици, въпреки драстичните промени и затруднения в обществения и бизнес ритъм, нараства броят на желаещите да се присъединят към българската асоциация на професионалитите в бранша, посочва се в съобщението.

”Тази криза, с която се налага всички да се справяме в момента, ни показа нагледно и категорично колко е важно да има работещи системи, предварителна подготовка, план и процедури за всяка ситуация. Особенно, когото става въпрос не само за комфорта или съвременния начин на живот и работа, а за здравето и живота на хората. Тя подчерта и необходимостта от интегриран и професионален подход при решаването на проблеми и недопускането на бъдещи такива. Неща, които ние по занятие и призвание правехме и правим за сградите, които управляваме, и техните ползватели постоянно и непрекъснато“, коментира председателят на българската организация Иван Велков.

Понастоящем БГФМА работи активно по няколко проекта, пряко свързани с адаптиране на работещи методологии, модели и мерки за подобряването на качеството на живот и обитанието в сградите и градската среда.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.