Агенцията за малки и средни предприятия с нов изпълнителен директор

business_timing-300x198

Едва ден преди назначаването на служебен кабинет от Президента Росен Плевнелиев, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия се оказа с нов шеф. Това е Никола Стоянов, който от 11 март заема мястото на бившия вече изпълнителен директор Марияна Велкова.

Информацията за рокадата е публикувана на интернет страницата на агенцията. Тя гласи, че със заповед № ЧР-П-25/11.03.2013г., считано от  11 март, икономическият министър в оставка Делян Добрев назначава Стоянов на позицията, без да дава детайли повече детайли около назначението му.

Според информация на Mediapool, Никола Стоянов е бил управител и съсобственик на консултантската компания Лотсе, разполагаща с офиси в България, Турция, Румъния и Италия. От сайта на фирмата става ясно, че предоставя широк кръг от маркетингови и консултантски услуги, включително и такива по разширяване на пазара на фирми в страните, в които е представена.

Проверка в Търговския регистър показва, че Стоянов все още се води управител и съдружник в Лотсе ООД, съвместно с Румен Николов Стоянов.

[divider] [/divider]

Кой е Никола Стоянов?

Никола СТОЯНОВ е завършил 91 Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София и право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има магистърска степен по немско право за чужденци, както и по европейско и международно търговско право от Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen. От 2004 г. е основател и съдружник на „Лотсе” ООД – консултантска фирма в областта на насърчаването на експорта и интернационализацията с офиси в Италия, Турция и Румъния. Дружеството е партньор за Югоизточна Европа на национални агенции за подкрепа на експорта в редица държави. От 11 март 2013 г. оглавява Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.