Zentiva е приключила с придобиването на бизнеса на Alvogen в Централна и Източна Европа

Zentiva

Фармацевтичната компания Zentiva Group обяви, че е приключила придобиването на бизнеса на Alvogen в Централна и Източна Европа (Румъния, България, Хърватия и няколко други страни), съобщава бизнес изданието seenews.com.

Сделката ще подкрепи продължаващия органичен растеж на Zentiva, като засили присъствието на компанията в Полша, Румъния и България и още няколко пазара, сред които Хърватия, Русия, Украйна, Казахстан, Унгария и Западните Балкани, посочва се в съобщение на компанията, цитирано от медията.

С тази придобивка ние обединяваме два от водещите брандирани генерични и извънборсови бизнеси в региона на Централна и Източна Европа. Нашите силни страни и продуктови портфейли се допълват перфектно взаимно, в съответствие с стратегията за растеж на Zentiva“, посочва Ник Хагар, изпълнителен директор на Zentiva.

Придобиването разширява и производствения капацитет на Zentiva с предприятието Labormed Alvogen в Букурещ, Румъния. То ще допълни последните придобивания на Creo във Великобритания и Solacium в Румъния и многомилионните инвестиции в съществуващите производствени мощности на Zentiva в Прага и Букурещ, казват от компанията.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.