Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | January 18, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Тръгва процедурата за иновации в земеделските стопанства

Тръгва процедурата за иновации в земеделските стопанства

От 18 октомври 2019 г., четвъртък, стартира процедурата по подмярка 16.1. “Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ”. Това каза зам. министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева на посещение в Община Кула.

Според Василева новостартиралата процедура ще осигури подкрепа за процеса по внедряване на иновативни решения в земеделската практика, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите.

Чрез подмярката ще се осигури възможност за засилване и разширяване на връзките между образователните, научните звена и бизнеса, като се създадат съответните механизми за практическото реализиране на иновативни решения в практиката.

“Бюджетът, определен по подмярката, е на стойност 20 млн. евро, като 2 млн. лв. допълнително по процедурата ще бъдат насочени за целева подкрепа за сектор „Животновъдство”, каза още зам. министър Василева.

Подкрепата за сектора е насочена към иновативни решения за превенция и подобряване на здравословно състояние на животните. По този начин ще се осигури възможност за разработване и тестване на нови практики, процеси и технологии. Те ще спомогнат за преодоляване на последиците от усложнена епизоотична обстановка в животновъдните стопанства в страната, както и минимизиране на рисковете за в бъдеще, коментира тя.

Бенефициенти по подмярката могат да бъдат оперативни групи в рамките на ЕПИ за селскостопанска производителност и устойчивост, които изпълняват конкретен иновативен проект. Членовете на оперативните групи могат да са научни институти, висши училища и неправителствени организации в областта на земеделското стопанство и земеделски стопани.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.