Четири български стартиращи компании ще ни представят на Start.Up! Germany 2018

business-online-Pixabay

Playground Energy, Connected Bin, Tickеy и АвтоИконом са четирите български стартиращи компании, които ще представят България на международното роудшоу Start.Up! Germany 2018. Събитието ще се проведе от 7 до 12 октомври в 6 германски града - Дюселдорф, Кьолн, Дортмунд, Есен, Дуисбург и Бохум.

Победителите бяха определени от жури, състоящо се от топ мениджъри на фирми членове на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) на специално представящо събитие на 4 септември в betahaus Sofia, съобщават от камарата.

Playground Energy е основана в края на 2012 г. с цел да мотивира децата да играят повече на открито. Компанията произвежда съоръжения, в които има монтиран генератор, който преобразува кинетичната енергия в електрическа. Тя от своя страна може да активира различни приложения за игри, светлини и звуци.

ConnectedBin разработва решение, което прави контейнерите за отпадъци „умни“ и позволява да се наблюдават и управляват дейностите по събиране на отпадъците в реално време, като улеснява управлението и извозването на боклука.

TICKEY разработва решение, улесняващо пътуването в градска среда, позволявайки плащането да се осъществява посредством смартфон. Приложението използва сензори за близост, като показва най-добрия и бърз маршрут от точка А до точка Б с градски транспорт. С него може да се плати в автобуса, метрото и трамвая.

АвтоИконом предоставя услуга, при която професионален шофьор откарва и връща колата в избран или препоръчан от компанията сервиз, с което пести време на своите клиенти.

Четирите компании ще бъдат официално представени по време на конференция „Икономика 4.0“ по случай 25 години германска икономика в България, която Германо-Българската индустриално-търговска камара организира на 20 септември 2018 г. в София Тех Парк - http://25-bulgarien-ahk.de/bg.html. На първите три компании ГБИТК осигурява парична награда.

Германски външнотърговски камари от над 15 страни ще подберат подходящи стартъпи за участие в Start.up! Germany 2018. Целева група са млади компании, разработили иновативен проект в сферата на Insurtech, Smart City или Logistics&Mobility и търсещи немски партньори и/или клиенти. Над 40 стартъпа от целия свят ще се включат в роудшоуто, където в рамките на една седмица ще имат възможността да представят иновативната си идея и да се срещнат и разменят опит с утвърдени фирми и опитни лидери, представители на фондове за рискови инвестиции от Европа и региона, както и представители на политиката и официални институции.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.