Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 28, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Как да мотивирате и ангажирате служителите си – I част

Как да мотивирате и ангажирате служителите си – I част

Ако търсите начини да ангажирате повече служителите си и да ги мотивирате за работата – този текст е за вас!

Онлайн изданието fitsmallbusiness.com систематизира 33 идеи на мениджъри човешки ресурси на различни компании в САЩ. Много от тях дори не включват повече пари.

Мениджмънт, базиран на цели

Всеки служител в Evolve, например, дори и главният изпълнителен директор, трябва да развива своя собствен кариерен потенциал и да определи какво иска от своята работа. Всеки служител провежда ежеседмични срещи със супервайзора си, на които се обсъжда какво работят и както трябва да постигнат, за да бъдат подготвени за следващата стъпка от кариерата си. Правят се и ежегодни прегледи на изпълнението на целите и съответните повишения.

Създайте безопасно място за служителите да изразяват гледната си точка

Лошата ефективност винаги е резултат от някаква гледна точка, включително гледна точка на групата. За да промените това, трябва да разберете какви нагласи и възгледи възпират служителите ви. Създайте „безопасно пространство“, за да им дадете възможност да изразят мнението си, за да насърчите ефективната комуникация и да подобрите морала на персонала. Изслушвайте ги, за да разберете какво ги вълнува, кое възпира работата им и търсете съгласувани стратегии, за да работите заедно.

Отбелязвайте рождените дни на специални срещи в офиса

По този начин ще създадете чувство у служителите си, че са ценени. Поднесете торта или някаква друга специална почерпка, или пък просто изпейте „Честит рожден ден“ с другите служители. Има специални програми, с които няма да пропуснете нито един рожден ден.

Покажете на хората, че ги цените

Ако ваш служител или колега постигне нещо голямо, обявете го. Публикувайте го на сайта, в блога, в нюзлетъра на компанията. Благодарете, това е чудесно. Покажете на хората, че ги цените. Така служителите ви ще се чувстват като част от компанията, което ще увеличи лоялността и продуктивността.

Създайте възможност за служителите да се обучават и развиват

Осигурете обучения за своите служители, това поддържа ангажираността към работата, а и дава актуални познания за всяка сфера. Изпращайте ги на конференции, осигурете им онлайн курсове, подарявайте им книги и т.н.

Опитайте с конструктивни обучителни сеанси и импровизиране

Практическото импровизирано обучение, основано на умения, е чудесен начин за малкия бизнес да ангажира своите служители. Импровизираният набор от инструменти за комедия предоставя начин за решаване на общи организационни предизвикателства по творчески начин. Основните умения, на които импровизирането може да научи, включват: публично говорене, ръководство на екипи и подобрено сътрудничество в екип.

В допълнение, импровизирането може да се използва за подготовка на мениджърите по човешки ресурси да задават интересни въпроси на интервюта, за да научат повече за кандидатите за работа, за овластяване на младите лидери с умения за активно слушане и за изграждане на екипна химия и високоефективни групи, които искат да прилагат нови инструменти за сътрудничество в ежедневната си работа. Като цяло обучителните сеанси с импровизации подобряват индивидуалните и групови умения за сътрудничество, креативността и изграждат по-силни, по-съпричастни екипи.

Направете служителите си частични собственици на компанията

Всички служители на Shoreditch, например, притежават част от бизнеса. Това означава, че целият екип ще допринася за успеха на компанията и увеличаването на нейната стойност, че ще преследва общи цели и ще върви в една и съща посока.

Създайте среда за изразяване на талантите

Отделете време, в което всеки служител да говори по тема, която го вълнува. Изразете талантите – собствените си и на служителите, създайте възможност за служителите да споделят своите знания и експертиза по всякакви въпроси.

Направете дъска за анонимни комплименти

Това е бърз начин да повишите ангажираността на служителите. Направете анонимен комплимент на някой, който си заслужава. А може и неанонимен. Всички ще видят първо това, когато идват на работа. Някой да забелязва усилията ти, без значение дали работни, или други постижения, е вълшебството, което движи всичко.

Нека служителите ви се чувстват ценени

В Uproar, например, един от основните приоритети е да се култивира култура на отвореност, която да поддържа мотивацията и ангажираността на служителите. Показвайте на хората, че мислите за тях и че цените работата им. По Коледа, например, компанията е организирала ден за всеки един от екипа, в който са му правени приятни изненади, поднасяни са подаръци, организирано е състезание за най-красиво украсено бюро. Това дава възможност и за взаимодействие между членовете на екипа и води до опознаване извън работата.

Използвайте идеи на служителите за маркетинговите инициативи на компанията

Намерете начин да включите служителите в подготовката на такива кампании чрез различни „мисии“. Те много често имат изключително точно усещане кои фрази в кампанията биха имали ефект върху клиентите и другите служители. Чудесно е да видите, че компанията има свой собствен език, както и да гарантирате, че ще оцените и признаете приноса на хората към това.

Очаквайте още идеи за мотивация и ангажиране на служителите!

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.