Samsung обмисля да затвори един от заводите си в Китай

smartphones-Pixabay

 

Samsung може да спре производството в завода си в северния китайски град Тянжин, съобщава южнокорейското издание, описвайки разглеждания ход като потенциално оттегляне.
Samsung Electronics Co Ltd обмисля спиране на операциите в един от своите заводи за производство на мобилни телефони в Китай поради спада на продажбите и повишаване на разходите за труд, съобщи Electronic Times в понеделник.

Най-големият производител на смартфони в света заяви в понеделник, че все още не е взето решение за съдбата на операцията Тянжин, пише economic.bg.

"Общият пазар на смартфони изпитва затруднения поради забавянето на растежа." Заводът в Тянжин трябва да се съсредоточи върху дейности, които повишават конкурентоспособността и ефективността", се казва в изявление на компанията пред Ройтерс.

Само преди пет години Samsung имаше 20% от китайския пазар, а тази година пазарният дял на компанията е спаднал до по-малко от 1%, като тя е изпреварена от Huawei, Xiaomi и други китайски марки, главно поради по-ниските им цени.

Технологичният гигант от Южна Корея е подложен на натиск да увеличи продажбите на смартфони, след като обяви най-бавния тримесечен ръст на печалбата си за повече от година, тъй като конкурентите изпъкват с по-евтини модели.

Освен завода в Тянжин, Samsung има още един завод в Китай, където произвежда телефони - в Хъджоу.
През последните години Samsung съсредоточи основните си инвестиции в мобилни телефони в производствени съоръжения във Виетнам и Индия. Компанията отвори миналия месец най-голямата фабрика за смартфони в света, която се намира извън Ню Делхи и се превръща в център за износ.

Според "Electronic Times", заводът в Тянжин произвежда 36 милиона мобилни телефона годишно, а този в Хъджоу - 72 милиона единици годишно, докато двете фабрики във Виетнам правят общо 240 милиона единици годишно.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.