Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Ozone.bg придобива магазините “Пулсар”

Ozone.bg придобива магазините “Пулсар”
Miglena Ivanova

Компанията „Озон ентъртейнмънт”, която стои зад онлайн магазина за хардуер, игри и др. Ozone.bg, иска от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да ѝ позволи да купи веригата магазини за физически продажби на електроника и софтуер „Пулсар”. Това става ясно от информация на сайта на КЗК.

Очаква се сливането на двете компании да се отрази върху търговията на дребно с електрически и електронни потребителски стоки в национален мащаб, пише economic.bg. От КЗК се иска да направи оценка дали сделката би нарушила конкуренцията на българския пазар и, ако не, да даде разрешение за нейното финализиране.

До 17 юли всяка трета заинтересована от сделката страна може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната. Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК, като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Ozone.bg е онлайн магазин за игри и забавления с 6-годишна история. До началото на 2013 г. сайтът се фокусираше основно върху игри и гейминг аксесоари. От началото на май 2013 г. магазинът разшири портфолиото си с още нови категории, така че да предложи на потребителите широка гама от продукти за развлечения и свободно време, като мултимедийни аудио продукти, забавни джаджи, модели за сглобяване, тениски с щампи, лаптопи и таблети.

„Пулсар” е на пазара за развлекателен софтуер в България вече повече от 15 години. През това време компанията успях да привлечем вниманието на повечето от най-големите издатели на компютърни и видео игри в световен мащаб. В момента дружеството е представител на Vivendi Universal Games , Electronic Arts, Activision, Lucas Arts, NCsoft, Novalogic, Konami, Codemasters, Dreamcatcher, The Adventure Company, Atari, CDV, Disney Interactive, Haemimont Games, Techland и др.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.