Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

ОББ и Сибанк ще образуват третата най-голяма банка в България

ОББ и Сибанк ще образуват третата най-голяма банка в България
Alexandra Fileva

С обединяването на ОББ и Сибанк в България ще се образува третата по големина банка, а Люк Хисенс, главен изпълнителен директор "Международни пазари" на КВС и председател на надзорните съвети на Сибанк и ДЗИ, съобщи, че очаква клиентската база да се увеличи с 1.4 млн. души. Сделката еб обявена в края на миналата 2016 г. и е между  белгийската финансова група KBC и Националната банка на Гърция за собствеността над четвъртата по активи Обединена българска банка и лизинговото дружество "Интерлийз".

Сделката е за 610 млн. евро, като през миналата година само ОББ регистрира печалба от 92.95 млн. лв. Очаква се сделката да бъде финализирана през тази година, като първо трябва да бъде одобрена от Българската народна банка, Националната банка на Белгия, Европейската централна банка, както и от антимонополните органи. трябва и да се изпълни плащането между двете страни.

Най-вероятно бъдещето име на новата трета по големина банка в България ще остане българско, тъй като  бъдещият собственик KBC има практика да запазва местните имена и мениджъри, каза Люк Хисенс.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.