Как Google улеснява локалното пазаруване в условията на пандемия

google-business

Пазаруването в условията на пандемия е динамично и Google иска да помогне. Гигантът при търсенето онлайн представи нова функция при резултатите от търсене в „пазаруване“, за да помогне на потребителите безопасно и лесно да поддържат местните магазини.

Без значение какво търсите да закупите, Google вече може да показва резултати близо до вас.

Изберете раздела „Пазаруване“ и изберете филтъра „Наблизо“ (или добавете „близо до мен“ към заявката си), за да стесните асортимента до местни магазини. Google показва  работното време, разстоянието и това дали се предлага доставка на място или до дома.

Не сте склонни да рискувате здравето си, само за да установите, че електрическата кана, която гледате, не е на склад? Можете да преглеждане налични продукти в магазина, вкл. със снимки, без да излизате от вкъщи.

„Пазаруването идва с нови предизвикателства в наши дни, но за щастие магазините улесняват приспособяването към ситуацията“, коментира продуктовият мениджър на Google Свати Трехан в съобщение в блога на компанията.

Онези фирми, които се интересуват от това да помогнат на купувачите да намерят актуална информация за работното време, местоположението, продуктите и опциите за вземане, могат да създадат или актуализират своя профил в Google и да качат емисия за продукти.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.