Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 26, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Едоардо Миролио е придобил българския бранд за облекла Dika

Едоардо Миролио е придобил българския бранд за облекла Dika
Miglena Ivanova

Италианският бизнесмен Едоардо Миролио е новият собственик на българския моден бранд "Dika". Това обяви самият той на пресконференция, която се състоя днес.

Миролио планира да популяризира марката извън България, като отвори магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза в края на тази година. Той възнамерява и да разшири дейността и в страната с нови магазини в Бургас и Варна.

В момента брандът има обекти в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Миролио взел решението да купи "Dika" в края на 2017 г., когато предишният собственик прекрати дейността на компанията.

"Когато те разтрогнаха договорите със собствениците на площите, където се помещават магазините, ние ги взехме под наем. Купихме няколко от активите на "DiKa", както и тяхната търговска марка. Закупихме две фабрики за облекла в Сърбия - в Димитровград и в Пирот", коментира той.

Бизнесменът инвестира у нас от 2002 г. насам, когато започва производство на вина в с. Еленово. Той е собственик и на седем текстилни фабрики в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов.

За Dika Едоардо Миролио казва, че брандът има изградени традиции в класическата мода. „ Искаме да запазим тази философия“, посочи той.

Миролио отчете и добри финансови резултати на компанията "Е.Miroglio" за 2017 г. Приходите на фирмата възлизат на 235 милиона лева, което е с 3 милиона лева повече на годишна база. Печалбата е от почти 17 милиона лева, което е почти 6 пъти повече спрямо 2016 г.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.