Британската финтех компания Ebury стъпва в България

mobile-payment-fintech

Базираната в Лондон финтех компания Ebury обяви, че открива офис в София.

Ebury, която е основана през 2009 г., е дружество, което предлага валутна ликвидност, управление на риска от нестабилност, международни плащания и търговско финансиране на големи местни дружества и малки и средни предприятия, посочват от организацията, пише investor.bg.

С дейностите на българския офис ще се занимава Деан Тодоров, който ще отговаря пред управляващия директор на Ebury за България и Румъния Йохан Габриелс. Тодоров е част от екипа на Ebury вече две години и половина и е най-младият мениджър, ръководещ офис на компанията по света.

За по-малко от 18 месеца след навлизането си в Румъния северната ни съседка е успяла да влезе в топ 10 на най-големите пазари на компанията в света, посочват още от дружеството.

„Румъния, България и по-широкият регион на Източна Европа е много вълнуващ за Ebury. Има голям капацитет за растеж, а това означава, че предприятията с течение на времето ще търсят алтернативни, по-ефективни начини за извършване на международни плащания и хеджиране чрез комбинация от технологии и превъзходно обслужване на клиентите“, коментира Йохан Габриелс.

Финтех компанията вече оперира в 22 държави, включително в Канада и в Близкия изток, и има над 900 служители. Сега Ebury се фокусира върху растежа си в Азия, след като преди няколко месеца стъпи и на американския пазар. За последните 12 месеца тя е търгувала с над 17 млрд. евро в чуждестранна валута, като работи с над 37 500 предприятия и организации.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.