Три основни предизвикателства пред собствениците на малък бизнес

Business-3-Pixabay

Собствениците на бизнес са подложени на огромен стрес в предизвикателни времена, включително и неприязънта на работниците служителите, когато се налага спасяване на бизнеса.

Много хора навлизат в предприемаческия свят или с грешни, или със сериозно  нереалистични очаквания, пише онлайн изданието business2community.com.

Ще намерите безброй публикации какво да направите, за да постигнете успех като собственик на бизнес, но рядко ще попаднете на подробно описание на негативните страни на бизнеса. За да бъдете успешни, е важно да разберете добрата и лошата страна на притежаването на бизнес.

Ако обмисляте да започнете свой собствен бизнес, ето някои предизвикателства, с които можете да очаквате да се сблъскате.

Наемане на правилните хора

Казват, че е трудно да се намери добра помощ в наши дни и наистина е така. Едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени собствениците на малък бизнес, е да намерят правилните хора, които ще работят със страст.

Наемането на нови членове на екипа може да ви струва скъпо, затова искате да сте сигурни, че те са правилните хора. Често не вземаме под внимание всички компоненти, които влизат в изчисляването на разходите за наемане на нов член на екипа.

Помислете за времето, необходимо за обучението на някой нов, за парите, които харчите за набиране на служители всеки път, когато член на екипа си напусне. Затова е добре да направите каквото можете, за да поддържате служителите си щастливи.

Когато търсите хора, които да наемете за вашия бизнес, вие, разбира се, искате да потърсите талантливи хора, които са информирани и квалифицирани във вашата индустриална ниша, но също така трябва да обмислите неща като това колко добре следват указания, както и колко добре работят в екип и дали техните ценности съответстват на ценностите на вашата компания.

Ако успеете да намерите човек с  познанията и набора от умения, които търсите, както и с положително отношение, това е служител, който определено не трябва да изпускате и който има потенциал да расте с вашата компания.

Правни въпроси

Когато станете собственик на бизнес, трябва да сте добре подготвени за различните правни казуси, които възникват. Наемете си качествен юридически съветник  и не забравяйте да предприемете стъпки, за да ограничите риска.

Реалността показва, че на някакъв етап от вашата предприемаческа кариера ще имате сблъсък със закона. Ключът е да намерите правилната политика и позиция. Това ще ви постави в много по-добра позиция.

Прекъсвания на бизнеса

Прекъсванията, както се видя в разгара на пандемията, могат да се случат по всякаква причина и да продължат всякакво време. Природните бедствия са друга основна причина за прекъсване на бизнеса.

Бизнес прекъсвания също се случват поради проблеми в управлението на веригата на доставки. Вашата верига на доставки е вашият доставчик, но те са преди всичко бизнес, което означава, че са изложени на същия риск от прекъсване на бизнеса като вас. Добрата практика е да работите с повече доставчици, които могат да ви предоставят същите услуги и материали като основния ви доставчик, за да предотвратите същите закъснения на вашия бизнес.

Ключово е като собственик на бизнес да имате реалистични очаквания. Когато сте подготвени за предизвикателствата, имате солиден шанс да постигнете успеха, който търсите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.