Apple ще инвестира 1 милиард долара в нов кампус в Тексас

apple-wallpaper-logo

Apple ще инвестира 1 милиард долара в нов кампус в Остин, Тексас, съобщиха от компанията в четвъртък.  Комплексът от 133 акра ще се намира в Северен Остин и ще посрещне 5 000 служители, като ще има капацитет за общо 15 000 служители. 
Новият кампус ще се намира на по-малко от 1,6 километра от съществуващите съоръжения на компанията в Остин и ще разкрие редица работни места в областта на инженерството, научноизследователската и развойната дейност, операциите, финансите, продажбите и обслужването на клиентите, пише economic.bg.

Apple заяви, че разширяването ще я превърне в най-големия частен работодател в Остин.

"Apple се гордее да донесе нови инвестиции, работни места и възможности на градовете в Съединените щати и значително да задълбочи партньорството си с града и хората в Остин", каза изпълнителният директор на технологичния гигант Тим Кук в прессъобщение.

Компанията обяви и плановете си да отвори нови локации и да добави над 1000 служители в Сиатъл, Сан Диего и Кълвър Сити през следващите три години. Тя заяви, че ще разшири и съществуващите си операции в Питсбърг, Ню Йорк, Боулдър, Бостън и Портланд, Орегон.

Apple също обяви, че е добавила 6 000 работни места към работната сила в САЩ през 2018 г. и е на път да създаде 20 000 работни места в цялата страна до 2023 г.

Apple планира да инвестира 10 милиарда долара в центрове за данни в САЩ през следващите пет години, включително 4,5 милиарда долара тази и следващата година.

В четвъртък компанията съобщи, че най-новият й център за данни ще се намира в Уоуки, Айова. Тя също така разширява своите центрове за данни в Северна Каролина, Аризона и Невада.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.