Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 20, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

11 успешни бизнес проекта получават финансиране от фонда Eleven

11 успешни бизнес проекта получават финансиране от фонда Eleven
Мария Черешева

Фондът за рисков капитал Eleven, който заедно с Launchub управлява европарите за старт на нов бизнес по линия на JEREMIE,  вече избра първите 11 екипа, които ще финансира. Сред тях 9 са български, един от Румъния и един - от Турция. Специалисти от Google и водещи предприемачи ще насочват младите екипи у нас по пътя от създаването до реализацията на техните бизнес идеи, уточняват от фонда, допълвайки, че партньорството с Google е първото подобно за технологичния гигант в региона.

В рамките на първия прозорец за подаване на предложения фонд мениджърът е получил 500 проекта от над 40 държави в Европа, Северна и Южна Америка и Азия, като 330 от екипите са били български. Интервюирани са 100 екипа, 11 от които получават първоначално финансиране в размер от 50 000 евро под формата на дялова инвестиция, разделена на два транша от по 25 000 евро. От септември те ще влязат в менторската програма на Eleven и започват активна работа по разработката на проектите си.

„За нас беше трудно да отсеем само 11 проекта от всичките 500. Получихме много различни и качествени идеи и това ни радва“, коментира Ивайло Симов, партньор в Eleven. „Обнадеждени сме от първия етап от програмата и от ентусиазма, с който подхождат кандидати буквално от цял свят към нея. Това потвърждава, че България е част от глобалното семейство и трябва да гледаме на нея като такава".

Целта на менторската програма е е до 6 месеца от стартирането 11-те екипа да са готови за пускане на продукт на пазара. След първите 6 месеца има възможност за допълнително финансиране, което да бъде ползвано за комерсиализация на вече пуснатия продукт.

Друг съществен елемент от програмата е The Roof (Под един покрив). През септември 2012 г. първите 11 екипа ще заемат последния етаж на в Телефонната палата в София. Там те ще имат възможност да работят заедно не само с топ специалисти от сфери като маркетинг, продажби, стратегическо планиране и продуктово развитие, но и да си сътрудничат, а също и съперничат директно помежду си. Някои от менторите и екипите ще работят заедно дългосрочно, а други ще съветват екипите по конкретни казуси.

Прави впечатление, че както и при другия фонд, Launchub, финансиране получават проекти в сферата на технологиите, социалните мрежи, мобилните приложения. Ето ги и тях:

Eventyard

Eventyard е мястото, където събитията намират хората. Иновативната платформа предлага възможност да попаднете на събития от всякакъв вид, които отговарят на вашите интереси и локация.

Farmhopping

Farmhopping е глобална мрежа от устойчиво развиващи се ферми, която дава възможност на потребителите си да станат част от тях, чрез закупуването на идеални части от фермите и подпомагане на техни проекти и инициативи. Като съсобственици потребителите имат право на част от продукцията на фермата и могат да участват във взимането на стратегически решения. . Представете си Farmville в реалния свят.

Filement

Filement е платформа за достъп и управление на информацията, посредством интуитивен и лесен интерфейс, която работи на всяко устройство.

GrabaLanguage

GrabaLanguage е медийна платформа, която изпозлва социалните медии и създадено от потребителите съдържание за изучаване на чужди езици по забавен и лек начин.

Playground Energy

Playground Energy е иновативна компания, чиято идея е да превърне изразходваната от децата енергия на детските площадки в WiFi сигнал, осветление, енергия за зареждане на мобилни устройства и други.

Децата и родители могат да изживеят нови и  забавни моменти, като играят заедно и учат повече.

KeenSkim

KeenSkim обобщава интернет статии и новини като маркира най-приложимите изречения по темата. Точно както с маркер на хартия, за да се четат по-бързо и лесно.

La Koketa

La Koketa е дигитален гардероб и личен стилист за iPhone, който решава проблема на всяка жена – какво да облече във всеки един случай. La Koketa ти помага да изразиш уникалния си стил и те съветва как да комбинираш дрехите си и да създаваш свежи тоалети.

MaistorPlus

MaistorPlus цели да разреши познатия проблем къде и как да намерим добър майстор. Платформата предлагa надеждна и лесна система за обратна връзка, която да е от полза не само на търсещите добър майстор, а и на самите майстори. Идеята е да се стимулира и подкрепя добре свършената работа, да се изгради един нов положителен образ на местния майстор и да се намират бързо и лесно най-добрите изпълнители за всякакъв вид ремонтни дейности.

Sensika

Sensika е технологична платформа, която дава възможност на всяка фирма в реално време да получава и извлича цялата значима за бизнеса информация от външни и вътрешни източници.

SocerScout

Професионална уеб базирана мрежа за футболисти, треньори и мениджъри от цял свят. Предназначена да свързва мигновенно всички участници във футболната индустрия, както и да създава нови трансферни възможности и намалява оперативните разходи на футболните мениджъри.

Ulympix

Ulympix e твоята лична Олимпиада, която дава възможност на всеки да създаде собствено съревнование и да предизвика света.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.